Kold grød af hel havre med vanille, chiafrø & valnødder

Havregrød får en helt ny betydning med denne helt utroligt skønne grød. Grøden er nemlig kogt på hel havre i stedet for havregryn, og det giver grøden den skønneste tekstur og det dejligste bid. Jeg koger denne grød neutralt, og tilsætter efter kogning vanille, chiafrø, sødning og valnødder. Senere tilsættes også vanilleskyr. Serveret kold og med frugt eller bær på toppen, er det lige før, man bliver henført til en gang ris a l’amande på luksusmåden. Dét er bare en helt i orden måde at begynde dagen på!

 

Kold grød af hel havre med vanille, chiafrø & valnødder
 
Mængde: 3 portioner
Ingredienser
  • 2 dl hel havre
  • 4 dl mælk af ønsket type
  • ½ tsk salt
  • *
  • 1 tsk vanillepulver
  • 2 spsk chiafrø
  • Sødning svarende til 3-4 tsk sukker (jeg kan godt lide min grød rigtig sød, hvis du har en mindre sød tand end jeg, bruger du selvfølgelig bare mindre sødning)
  • Lidt grofthakkede valnødder
  • *
  • 1 dl vanilleskyr
  • *
Topping: Bær/frugt ~ friske, frosne eller som grød/kompot.
Fremgangsmåde
  1. Kog havre, mælk og salt ved rolig varme og under jævnlig omrøring i 15 minutter.
  2. Tag herefter gryden fra pladen, og lad grøden trække 10 minutter.
  3. Lad herefter grøden køle lidt af.
  4. Tilsæt herefter vanille, chiafrø, sødning og hakkede valnødder.
  5. Rør det hele grundigt sammen og sæt grøden i køleskabet i en lukket beholder.
  6. Når grøden er helt afkølet, røres den godt igennem, og 1 dl vanilleskyr tilsættes.
  7. Bland grundigt og juster evt. grøden med lidt vand/mælk af ønsket type.
  8. Nydes kold og med bær eller frugt på toppen.
  9. Grøden holder sig fint i køleskab nogle dage.
Rigtig god fornøjelse.

 

2 thoughts on “Kold grød af hel havre med vanille, chiafrø & valnødder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *