Linsebolognese

Spaghetti er altid lækker comfort food, elsket af store og små. Sådan en rigtig god gang spaghetti med kødsau… Nå nej, vel. Ikke her. Men jeg har lavet denne linsebolognese, som ligner og næsten smager som min fars legendariske kødsauce. To slags linser, gode grøntsager og de rigtige smagstilsætninger, så kører det. Og er man heldig at kunne få fat i noget frisk løvstikke er lykken gjort med denne linsebolo. Si’r det bare. Og parmesanost, selvfølgelig. Rigeligt med parmesanost.

 

Linsebolognese
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 1 dl sorte linser (belugalinser) + 3 spsk røde linser
  • 10 g brune champignon
  • 1 løg
  • 2 gode fed hvidløg
  • 1 stor gulerod
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 ds hakket tomat
  • 1 dl tomatpure
  • 2 spsk rød balsamico
  • 70 g rød pesto
  • 6 dl vand
  • 1 tsk peber
  • ¼ tsk røget paprika
  • 1½ spsk tørret oregano
  • 1½ tsk havsalt
  • Gerne frisk løvstikke
Fremgangsmåde
  1. Champignon, løg og hvidløg ordnes og hakkes relativt fint, enten med kniv eller i en minihakker. Der må gerne være mindre stykker af både champignon og løg, der kan ses og mærkes i saucen, for at give lidt kødlignende tekstur og udseende.
  2. Ordn og klargør gulerod og bladselleri.
  3. Steg champignon, løg og hvidløg i olivenolie nogle minutter (uden at det tager farve!).
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen salt! og kog saucen 30-40 minutter. Saucen skal simre lystigt/småkoge. Omrør ind i mellem.
  5. Tilsæt salt og bland grundigt saucen.
  6. Smag til.
Rigtig god fornøjelse.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *