Pandekager med fuldkorn

Madpandekager er egentlig en ret super opfindelse. Altså, pandekager er jo altid en god idé. Og når man så kan fylde pandekagerne med alskens lækkerier, så bliver konceptet bare ikke dårligere. Men pandekagerne skal jo selvfølgelig helst være til den sunde side, hvilket vil sige med andet end almindeligt hvedemel og sukker. Og så skal de jo være lækre, bløde og smage godt. Alt det kan min opskrift på fuldkornspandekager opfylde!

Brug for eksempel disse pandekager til mine pandekagepakker.

 

Pandekager med fuldkorn
 
Mængde: Ca. 20 pandekager*
Ingredienser
  • 125 g hvid hvede mel (eller fuldkornsspeltmel)
  • 125 g almindeligt hvedemel
  • ½ tsk knust havsalt
  • 2 æg
  • ½ l mælk af ønsket type, gerne ⅓ kærnemælk
  • Ønskes søde pandekager: 2 tsk sukker
  • Smeltet smør eller neutral olie til at stege pandekagerne i
Fremgangsmåde
  1. De tørre ingredienser røres sammen.
  2. Tilsæt æggene og rør grundigt sammen med en ske.
  3. Tilsæt mælken ad 2-3 omgange - rør sammen med håndmixer, hvorved man nemmest undgår klumper i dejen.
  4. Dejen hviler en halv times tid.
  5. Pandekagerne steges på en pande smurt med lidt fedtstof for hver pandekage og ved middelhøj varme. Der bruges en god ½ dl dej pr. pandekage.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Stegt på en pande hvor pandekagerne bliver 18 cm i diameter (ca. samme størrelse som de pandekager, man køber færdige i supermarkederne).

 

1 thought on “Pandekager med fuldkorn”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *