Marokkansk simreret

Dette er et lidt anderledes indlæg her på bloggen, da jeg her har fået fint besøg af Michala Kramer, som jeg altid finder stor inspiration hos. Michala laver utroligt lækker og nem vegansk mad, og hendes billeder er simpelthen mundvandsfremkaldende.

Opskriften, jeg deler her, er en gæsteopskrift fra Michala, og det er en opskrift på en marokkansk simreret, der får smagsløgene til at danse af glæde.

Inden vi kommer til selve opskriften, lader jeg lige Michala introducere sig selv:

“Hej! Jeg hedder Michala. Jeg laver moderne vegansk mad og står bag madbloggen Micadeli. Du kan se alle mine veganske opskrifter samlet her. Jeg har haft mange års interesse for det grønne køkken, og på min blog ønsker jeg, at inspirere dig til flere kødfri dage med opskrifter der er nemme at lave, og som ikke kræver hverken meget tid eller besvær. Hos mig er vegansk mad nemlig både nemt og lækkert. 

Læs mere om mig her.”

Du kan også finde Michala ovre på Instragram ved at trykke HER.

Retten her er fuld af dejlige planteproteiner, den har masser af tekstur, og den er proppet med smag. Så jeg synes egentlig bare, du skal se at få prøvet denne lækre ret, du vil ikke fortryde det!

Psst. Jeg lavede små justeringer til mine smagsløg i min version af Michalas opskrift, disse har jeg anført i parantes i opskriften.

 

Marokkansk simreret
 
Mængde: 2 personer (mere end det)
Ingredienser
  • 1 stort løg, hakket
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. chiliflager (jeg brugte ½ tsk, da jeg ikke tåler særligt stærk mad)
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. paprika
  • 1 dåse kikærter eller linser (jeg brugte en dåse af hver, dvs 1 dåse kikærter OG 1 dåse grønne linser)
  • 1 sød kartoffel, omkring 400 g.
  • 2 store gulerødder, hakket i skiver
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl. vand (eller kokosmælk)
  • 1 dl. rosiner (dem udelod jeg, selvom de giver god mening i en afrikansk ret)
  • 1 håndfuld frisk spinat (jeg serverede spinaten frisk til retten i stedet for i retten)
  • Smag til med salt og peber.
  • (Jeg tilsatte derudover 60 g peanutbutter)
Tilbehør
  • 2 dl bulgur (jeg brugte brune ris)
  • Frisk persille
  • 1 håndfuld mandler, hakkede
  • Avocado
  • Lime
  • Evt. fraiche
Fremgangsmåde
  1. Steg løg og hvidløg på panden i lidt olie.
  2. Tilsæt krydderierne og lad dem varme godt igennem.
  3. Skyl og hak sød kartoffel og gulerødder i små tern.
  4. Hæld dem med op på panden sammen med kikærter/linser.
  5. Tilsæt hakkede tomater og ca. 1 dl. vand.
  6. Lad det simre over lav/mellem temperatur i cirka 30 minutter indtil retten bliver tyk.
  7. Tilsæt herefter 1 dl. vand og drys med salt og peber. Sæt gerne låg på gryden og lad retten simre igen i cirka ½ - 1 times tid (efter hvor meget tid du har). Min ret simrede en times tid, den blev dejligt tyk i saucen.
  8. Tilsæt spinaten de sidste 5-7 minutter og smag retten til.
  9. Kog bulgur/ris, hak mandlerne og skær avocadoen i mindre skiver.
  10. Pynt den færdige ret med frisk persille, hakkede mandler, avocado og lime.
Rigtig god fornøjelse.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *