Mexicansk kartoffelsalat

Faktisk ved jeg ikke helt, hvorfor denne salat hedder noget med “mexicansk”, for hvad er der egentlig særligt mexicansk ved den? Engang fik jeg serveret en salat som denne, hvor værtinden kaldte salaten for “mexicansk kartoffelsalat”, og navnet har bare hængt ved siden. Jeg har selvfølgelig sat mit eget præg på den salat, jeg fik serveret dengang, og nu er dette min mexicanske kartoffelsalat.

 

Mexicansk kartoffelsalat
 
Mængde: 2 personer
Ingredienser
  • 500 g små kogte kartofler med skræl
  • ½ squash
  • 200 g blommecherrytomater
  • 35 g rucola
  • ½ rødløg
  • 2 avocado
  • Ristede pinjekerner, mængde efter ønske
  • 1½ spsk olivenolie
  • ¾ spsk æblecidereddike
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk groft sort peber
  • Evt. en dåse sorte bønner (=240 g kogt vægt)
Fremgangsmåde
  1. Skær de kogte kartofler i stykker af ønsket størrelse ~ dog ikke for små, salaten skal være lidt rustik.
  2. Halver blommecherrytomaterne, skær rødløg i tynde skiver og skær avocadoerne i grove stykker.
  3. Bland alle salatens elementer - undtagen pinjekerner - vend dog avocado forsigtigt i til sidst.
  4. Lad salaten afkøle.
  5. Drys med pinjekerner lige inden servering.
Rigtig god fornøjelse.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *