Mexisauce

Ay caramba for en nem og skøn mexicansk-inspireret sauce! Ikke så meget feinschmeckeri eller hokus pokus, bare nem og god gedigen mad fuld af smag og gode sager. Jeg bruger saucen enten til fuldkornsris eller bulgur, eller jeg bruger det som fyld i gratinerede mexicanske pandekager. Eller også spiser vi den med godt brød til. Og saucen må meget gerne serveres sammen med avocado, frisk koriander og fraiche, uanset hvad man ellers serverer den til, i eller sammen med.

 

Mexisauce
 
Mængde: 3-4 personer/fyld til 4-5 store mexicanske pandekager*
Ingredienser
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 løg
  • 1 peberfrugt (gerne rød eller grøn)
  • 100 g majs
  • 1 dåse hakket tomat
  • 150 g færdigkøbt salsasauce, medium styrke
  • 2 spsk rød balsamico
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1½ tsk paprika
  • 2 tsk spidskommen
  • ½ tsk røget paprika
  • 2 tsk stødt kanel
  • ¼ tsk tørrede chiliflager (kan udelades)
  • 1 tsk havsalt
  • Peber efter smag
  • 1 dl vand (undlades hvis saucen skal bruges i mexicanske pandekager!)
Tilbehør
  • Fuldkornsris
  • Frisk koriander
  • Fraiche (eller hytteost)
Fremgangsmåde
  1. Bønnerne skylles og afdryppes grundigt.
  2. Pil og skær løget i tynde strimler.
  3. Ordn og skær peberfrugten i stykker af ønsket størrelse.
  4. Opvarm i en gryde eller dyb pande lidt olivenolie og steg roligt løget blødt heri - løget skal ikke tage farve.
  5. Tilsæt alle de øvrige ingredienser og bland saucen grundigt sammen.
  6. Saucen simrer under låg og med omrøring ind i mellem et kvarters tid.
  7. Smag til og server.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Ved mexicanske pandekager kan jeg anbefale at komme denne sauce i pandekagerne sammen med fintsnittet spidskål og groftrevet gulerod.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *