Mungbønneret med asiatisk twist

Koriander. Spidskommen. Mungbønner. Det smager så’n lidt asiatisk. Denne ret minder om en tærte, dog uden tærtedejen. Den er fuld af gode proteiner og kostfibre fra bønner, quinoa og blomkål, og der er masser af smag og tekstur i denne enkle ret.

Retten kan laves i både vegetarisk og vegansk version, dette er blot afhængigt af, hvorvidt man bruger
æg eller chia-æg. Mængden af begge er angivet i opskriften.

Jeg serverer gerne denne ret sammen med en god hummus, fx denne karryhummus, samt en lækker kålsalat med bid, syre og sødme fx denne.

 

Mungbønneret med asiatisk twist
 
Mængde: 4-5 personer
Ingredienser
  • 4-5 personer
  • 1 dl mungbønner
  • 1 dl sort quinoa (hvilken som helst farve kan bruges, men de sorte giver retten et flot udseende)
  • 1 løg, medium skåret
  • 2oo g blomkål, medium skåret
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • En håndfuld frisk koriander, groft skåret
  • 1 spsk spidskommen
  • 2 spsk græskarkerner
  • 2 æg/2 chia-æg (2 spsk knuste chiafrø + 10 spsk koldt vand)
  • Saft af ½ lime
  • 1 spsk soya
  • 1 dl kikærtemel (eller fint fuldkornsmel/glutenfrit mel)
  • 1 dl koldt vand
Fremgangsmåde
  1. Kog mungbønnerne i rigeligt usaltet vand i ialt 30 minutter.
  2. minutter inde i kogetiden tilsættes quinoaen og koger med de resterende 15 minutter.
  3. Mens mungbønner og quinoa koger, skæres blomkål, løg og koriander.
  4. Mungbønner og quinoa hældes i en sigte til afdrypning efter endt kogetid.
  5. Tænd ovnen på 185 grader almindelig ovnvarme.
  6. Anvendes chiafrø røres disse sammen.
  7. Alle ingredienser blandes grundigt i en skål.
  8. Beklæd en bageform med bagepapir og hæld massen ud heri. Pynt med græskarkerner og eventuelt løgringe.
  9. Retten bages 20 minutter.
  10. God fornøjelse!

 

 

2 thoughts on “Mungbønneret med asiatisk twist”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *