Nem bønnepostej

Jeg har længe arbejdet på at lave en plantebaseret postej, til at komme syltede agurker og rødbeder oven på samt til at smøre på både rugbrød og fuldkornsbrød og -boller. 

Jeg har prøvet alt muligt. Med alle mulige typer bønner og linser. Med svampe. Bladselleri. Diverse krydderier. Kogt, moset, blendet. You name it, I’ve tried it.

Og allerhelst ville jeg bare gerne have, at postejen skulle være nem at lave, uden alle mulige mærkelige ingredienser, og at den skulle smage og føles på lige præcis den dér måde, jeg ville have den til.

Og så pludselig, uden jeg gjorde mig ret meget umage, så var den der! Jubiii! Jeg blev helt tosseglad (nørdet ~ hvem mig?). Det er så dejligt, når det lykkes.

Så her er den ~ mit bud på en nem og lækker postej, et skønt pålæg, lige til at komme under både rødbeder og syltede agurker.

 

Nem bønnepostej
 
Ingredienser
 • 1 ds kidneybønner, skyllede og afdryppede
 • 15 g soltørrede tomater (gerne dem der ligger i olie ~ afdryppes)
 • ½ tsk løgpulver
 • 1 tsk tørret salvie
 • Revet muskatnød
 • ¾ tsk havsalt
 • En anelse friskkværnet peber
 • Cirka ¼ dl koldt vand
Fremgangsmåde
 1. Alle ingredienser kommes i en foodprocessor/minihakker ~ dog kun cirka halvdelen af vandet til at begynde med ~ og køres til en masse af ønsket finhed/tekstur. Juster med det resterende vand, så postejen opnår ønsket konsistens.
 2. Opbevar postejen i lukket beholder i køleskab, hvor den kan holde sig ca. 4-5 dage.
Rigtig god fornøjelse.

 

 

 

5 thoughts on “Nem bønnepostej”

 1. Du skriver 2 soltørrede tomater. Er det bare sådan to små styk eller mangler der en betegnelse (spsk, tsk..)? 🙂

 2. Hej Mille.
  Tusind tak fordi du læser med og for dit spørgsmål. Det er 2 stk soltørrede tomater størrelse. Jeg skriver det ind i opskriften, så der ikke skal være i tvivl om det.
  Hav en god dag.
  Kærlig hilsen Pernille.

  1. Hej Astrid.
   Hvor dejligt du læser med!
   Og tak for dit spørgsmål ~ som jeg desværre må være dig svar skyldig på. Jeg ved simpelthen ikke, om den kan fryses. Prøv! Evt. med lidt af portionen først, bare for at prøve, ik.
   Giv meget gerne tilbagemelding, hvis du finder ud af det.
   Kærlig hilsen Pernille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *