Nem rabarbertærte

Når rabarber er i sæson, er det bare med at få dem brugt, for rabarber er noget af det skønneste og mest sommerlige, jeg kan komme i tanke om. Jeg bruger gerne rabarber i kager og som kompot/marmelade. Her er en tærte, der er supernem at lave, som ikke kræver mange ingredienser, og som smager rigtig dejligt.

Rabarberne i denne opskrift kan sagtens udskiftes med bær af ønsket type, friske eller frosne. I så fald skal man ikke bruge vanillesukker på bærrene, men blot anvende dem, som de er. Måske man også kan bage en god nektarintærte med denne opskrift?

Vild med rabarbertærte? Se også min rabarbertærte med bagte rabarber og crumble. Og min rabarbertærte med mandelbund og marcipanlåg.

Se også den lækre opskrift på råmarinerede rabarber og jordbær, der er her på bloggen.

 

Nem rabarbertærte
 
Mængde: En rund tærteform Ø25 cm/10-12 stykker tærte
Ingredienser
  • 1 æg
  • 125 g sukker
  • ¼ dl mælk
  • 100 g mel ~ her har jeg brugt 50 g hvedemel og 50 g fintmalede mandler (man kan også bare nøjes med udelukkende hvedemel)
  • 1 tsk bagepulver
  • 225 g ordnede rabarber i mindre stykker + 1½ spsk vanillesukker
  • Gerne mandelflager til toppen
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Bruges mandelmel som en del af melmængden, finthakkes mandler (nemmest i en minihakker) eller man kan bruge færdigkøbt mandelmel.
  3. I en skål piskes æg og sukker grundigt med håndmixer, indtil massen er lys og luftig.
  4. Rør mælken heri.
  5. Mel samt bagepulver vendes grundigt i blandingen med en grydeske.
  6. Rabarber og vanillesukker blandes grundigt i en skål.
  7. Smør en tærteform (Ø25) og hæld dejen heri.
  8. Fordel rabarberstykkerne i dejen.
  9. Tærten bager ca. 35 min. til rabarberne møre og tærten har fået let farve.
  10. Serveres lun eller kold med blødtpisket flødeskum, fraiche eller vanilleis til.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Rabarberne i denne opskrift kan sagtens udskiftes med bær af ønsket type i samme mængde, friske eller frosne. I så fald skal man ikke bruge vanillesukker på bærrene, men blot anvende dem, som de er. Måske man også kan bage en god nektarintærte med denne opskrift?

Ønskes en lidt højere tærte bages 1½ portion i samme størrelse tærteform:
2 æg
185 g sukker
1/2 dl mælk
150 g mel (evt. halvdelen heraf mandelmel)
1½ tsk bagepulver
340 g ordnede rabarber
Gerne mandelflager til toppen
Bages til tærten er gennembagt, check med fx en stegenål eller tandstik.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *