Nemme chokoladescones ~ måske med fuldkorn

Ældstedatter er faldet for bagerens scones, hvilket i længden kan gå hen at blive en lidt dyr affære, så hvorfor ikke bage dem selv? Jeg blev overrasket over, hvor nemt det er at bage scones, og familien var overbevist fra første bid.

Jeg har læst, at englænderne vist spiser scones – uden chokolade – skåret over og smurt med marmelade, og det er sikkert også ret lækkert og noget, jeg må prøve. Men hjemme hos os er det chokoladescones, der hitter stort. Ofte er jeg endda så rebelsk at gemme noget fuldkornsmel i mine scones! Men det kan man jo selv bestemme, om man vil.

Her er i hvert fald opskriften:

Nemme chokoladescones ~ måske med fuldkorn
 
Mængde: 9 scones
Ingredienser
  • 225 g mel, heraf kan op til 100 g udskiftes med hvid hvedemel
  • 2 gode tsk bagepulver
  • ¼ tsk knust havsalt
  • 50 g smør
  • 225 g yoghurt naturel
  • 60 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
  1. Rør mel, bagepulver og salt sammen i en skål.
  2. Del smørret i mindre stykker og kom det i skålen til de tørre ingredienser. Smuldr med hænderne smør og mel sammen, så det bliver helt fint blandet.
  3. Tilsæt den grofthakkede chokolade og bland.
  4. Tilsæt yogurten og bland dejen grundigt sammen med en grydeske. Dejen er klistret, det skal den være.
  5. Kom mel på bordet og læg dejen ud her på. Kom lidt mel på hænderne og ælt dejen med akkurat så meget mel - men heller ikke mere! - at dejen er til at arbejde med, uden at den klistrer fast til hænder og bord.
  6. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme og lad den varme helt op.
  7. Tryk dejen ud til en tykkelse på 1½ cm.
  8. Brug et lille glas med en diameter på 6½ cm til at stikke 9 scones ud med, dyp glassets kant i mel for hver ny scone.
  9. Sæt de udstukne scones på en bagepapirsbeklædt bageplade og drys lidt mel på sconesene.
  10. Bag sconesene ca. 12 minutter. De får måske/måske ikke en anelse farve.
  11. Afkøler på bagerist uden bagepapir under.
  12. Børst med let hånd det overskydende mel af hver enkelt scones. Der må gerne sidde et tyndt lag mel tilbage.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Sconesene er bedst samme dag, men er også rigtig fine på dag to, hvis man sørger for at opbevare dem i en lukket plastikpose.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *