Pizzadej med fuldkorn

Pizzabund. Det kan være temmelig svært at få til at fungere optimalt, er min erfaring. Med denne opskrift er det muligt at bage en lækker, sprød pizzabund. En der ikke er blød og ubagt, hvilket jeg har prøvet alt for mange gange.

Tricket? Tynd udrulning og virkelig høj bagetemperatur. Og bages pizzaen på grill på en pizzabagesten, bliver det verdens lækreste, sprøde bund. Mumsfilibaba.

Og så lige en nem og lækker pizzasauce på, opskrift til min version af sådan en finder du HER.

 

Pizzadej med fuldkorn
 
Mængde: 2 pizzabunde
Ingredienser
  • 20 g gær
  • 3,5 dl vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 g fuldkornsmel, fx graham, spelt eller hvid hvede
  • 400 g hvedemel
  • ½ spsk knust havsalt
Fremgangsmåde
  1. Gæren opløses i vandet.
  2. Herefter tilsættes de øvrige ingredienser, og dejen æltes (med røremaskine, håndmixer eller hænderne ~ eller en kombi) til en glat og smidig dej.
  3. Dejen hæver 1 time.
  4. Tænd ovnen på 275 grader varmluft eller tænd grillen på fuld varme. Ilæg pizzabagesten i ovn/på grill på dette tidspunkt, hvis en sådan bruges, så den kan blive helt gennemvarm. Ellers sæt to bageplader i ovnen, så disse opvarmes.
  5. Del dejen i to stykker, og rul disse ud så tyndt som muligt.
  6. Pizzabundene lægges på hver deres stykke bagepapir (også hvis pizzaerne skal bages på grill), tomatsauce samt topping kommes på (vigtigt at dette ikke er i for tykt et lag, da pizzabunden så kan have svært ved at gennembage).
  7. Pizzaerne bages i ovnen i ca. 12 minutter (nogenlunde samme tid på grill), og de er færdige, når både skorpe og bund har fået farve og er sprød, når man banker på dem.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Dejen kan også koldhæves ~ brug da kun 5-10 g gær og lad dejen hæve tildækket i køleskab 8-24 timer.

Pizza kan også bages som pizza bianco, det vil sige en "hvid pizza". Pizzaen kaldes dette, fordi der ikke bruges tomatsauce, blot ost (hvorfor pizzaens udtryk er hvidt) samt evt. lidt andet topping, fx frisk mozzarella, hakket hvidløg, tørret oregano, dryp af olivenolie samt et lille drys havsalt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *