Quinoadeller

Vegetardeller kan varieres i det uendelige, og man kan bruge alle slags bønner, linser, kikærter og som her quinoa som grundingrediens. Herefter kan man så boltre sig i smage og konsistenser i form af grønsager, krydderier og krydderurter, kerner og nødder. Søg fx på “deller” her på bloggen og find flere forskellige muligheder for lækre og smagfulde vegedeller.

Disse quinoadeller er inspireret af Kirsten Skaarup, og så har jeg twisted dem til min smag. Desuden har jeg lavet opskriften æggefri. Opskriften fungerer virkelig godt, og man får formfaste, saftige og smagfulde quinoadeller. Jeg bruger disse både som burgerbøffer og som deller. Jeg er vild med bruge sort quinoa i dellerne, fordi det giver sådan et flot visuelt udtryk. Man kan selvfølgelig bruge quinoa i en hvilken som helst farve, det gør ingen forskel for smagen.

 

Quinoadeller
 
Mængde: 7-8 deller/3-4 burgerbøffer
Ingredienser
  • 50 g sort quinoa
  • ½ løg
  • Evt. 1 fed hvidløg
  • 50 g grøn squash, fintrevet
  • 30 g rød snackpeber, finthakket (vigtigt at det er snackpeber og ikke almindelig rød peber pga vandindholdet i pebren)
  • 1½ tsk knust havsalt
  • 1 spsk sød sennep
  • En håndfuld frisk oregano
  • ¾ dl vand
  • 80 g finvalsede havregryn
  • 3 spsk fint fuldkornsmel, gerne hvid hvede mel, ellers fuldkornsspeltmel
Fremgangsmåde
  1. Kog quinoaen i rigeligt, letsaltet vand i 20 minutter. Herefter afkøles quinoaen, mens de resterende ingredienser tillaves.
  2. Alle ingredienser røres grundigt sammen, og farsen hviler 20 minutters tid.
  3. Form deller (eller burgerbøffer) og steg disse i lidt god olie på en middelvarm stegepande indtil dellerne er flot gyldne.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Dellerne er fryseegnede.

 

 

 

3 thoughts on “Quinoadeller”

  1. Hej Pernille. Sikke en masse skønne opskrifter/billederSkønt du deler ud.
    Jeg vil gerne lave disse quinoadeller, der ser virkelig lækre udMen jeg undre mig lidt.. Skal der virkelig 80 gr havregryn i udover melet?På forhånd tak for svar. Mvh Kristina

    1. Hej Kristina.

      Først tusind tak fordi du kigger forbi og for dine varme ord. Og undskyld det sene svar, din kommentar var af uvisse årsager røget i min spam-bakke.

      Dernæst tak for dit spørgsmål. Ja, den med de 80 g havregryn er skam god nok. De erstatter æg og binder dellerne sammen, så dellerne forbliver formfaste ved stegning.

      Kærlig hilsen Pernille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *