Rodfrugtfad med linser

Jeg er fuldstændig tosset med rodfrugter, og jeg elsker, når butikkerne bugner med rodfrugter af alle typer, former, farver og dufte. Jeg er vild med, at rodfrugter er så smagfulde, smukke, mættende og kaloriefattige. Jeg mener ~ what’s not to love?!

Her er et enkelt rodfrugtfad med kartofler og linser, der bare skal bages i ovnen. Det bliver ikke meget nemmere. Det kan nydes som det er og drysset med persille efter bagning, evt. dryppet med lidt fraiche, eller man kan servere en god hummus til. Uuhh, det er så godt altså!

 

Rodfrugtfad med linser
 
Mængde: 1 person
Ingredienser
  • 75 g kartofler med skræl
  • 100 g knoldselleri
  • 50 g pastinak
  • 50 g gulerødder
  • 75 g rødbeder
  • 125 g kogte linser (dem fra dåse fungerer helt fint)
  • 1 spsk olivenolie
  • Havsalt
  • Evt. lidt peber
Tilbehør:
  • Persille
  • Evt. fraiche eller hummus
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Bruges linser fra dåse skylles disse grundigt samt drænes grundigt i en sigte.
  3. Ordn og skær alle grøntsagerne samt kartoflerne i medium stykker.
  4. Vend alle ingredienser sammen i fadet/formen, de skal bages i.
  5. Bag retten 40 minutter.
  6. Nyd med ønsket tilbehør.
Rigtig god fornøjelse.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *