Sirupsnødder

Dette er så nemt, at det næsten er at gå for langt at kalde det en opskrift. Alligevel skal den have en plads på bloggen, da både min bedre halvdel og jeg er vilde med disse søde nødder. Min mand spiser dem på græsk yoghurt, hvilket jeg også gør om sommeren og supplerer med skiver af nektarin, og jeg er vild med disse nødder som den berømte prik over i’et på en ostemad, evt. sammen med appelsinmarmelade.

 

Sirupsnødder
 
Ingredienser
  • 75 g blandede nødder, jeg bruger oftest en blanding af valnødder, mandler og (afskallede) hasselnødder, men man kan bruge præcis de nødder, man har lyst til
  • 1 dl sirup, ikke ahornsirup da den er for tynd i konsistensen, gerne bare den helt almindelige lyse sirup fra Dansukker eller Salted Caramel Zero Topping fra Bodylab
Fremgangsmåde
  1. Hasselnødder og mandler halveres, valnødder skæres i tre dele.
  2. Kom nødderne i den beholder, de ønskes opbevaret i, hæld siruppen over og vend det hele grundigt sammen.
  3. Opbevares i lukket beholder og ved stuetemperatur.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Man kan lege med flere smagsnuancer i disse sirupsnødder. Prøv fx
~ Et nip havsalt
~ 2 spsk appelsin- eller citronsaft
~ Finthakket frisk rosmarin, evt. sammen med appelsinsaft
~ Lavendel

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *