Sirupsnødder

Dette er så nemt, at det næsten er at gå for langt at kalde det en opskrift. Alligevel skal den have en plads på bloggen, da både min bedre halvdel og jeg er vilde med disse søde nødder. Min mand spiser dem på græsk yoghurt, hvilket jeg også gør om sommeren og supplerer med skiver af nektarin, og jeg er vild med disse nødder som den berømte prik over i’et på en ostemad.

Nødderne kan ristes, og man kan lade være at riste dem, det færdige resultat er godt uanset.

 

Sirupsnødder
 
Ingredienser
  • 75 g blandede nødder, jeg bruger oftest en blanding af valnødder, mandler og (afskallede) hasselnødder, men man kan bruge præcis de nødder, man har lyst til
  • 1 dl sirup, ikke ahornsirup da den er for tynd i konsistensen, gerne bare den helt almindelige lyse sirup fra Dansukker eller Salted Caramel Zero Topping fra Bodylab
Fremgangsmåde
  1. Hasselnødder og mandler halveres, valnødder skæres i tre dele.
  2. Man kan vælge enten at bruge nødderne som de er (det gør jeg oftest), eller man kan riste dem i ovnen. Ønskes nødderne ristet gøres følgende: Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Nødderne lægges på en bagepapirsbeklædt bageplade, og de bages i oven i 6-7 minutter, til de har fået farve. Bruges hasselnødder med skal, gnides disse for at få de løse hinder af (der må godt sidde hinder tilbage, det er kun for at undgå de allerede løse hinder). Lad nødderne afkøle.
  3. Kom nødderne i den beholder, de ønskes opbevaret i, hæld siruppen over og vend det sammen.
  4. Opbevares ved stuetemperatur.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Man kan lege med flere smagsnuancer i disse sirupsnødder. Prøv fx
~ Et nip havsalt
~ 2 spsk appelsin- eller citronsaft
~ Finthakket frisk rosmarin, evt. sammen med appelsinsaft
~ Lavendel

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *