Smoothie-vafler med hindbær, dadler & vanille

Vafler er en morgenmad, der kan samle tropperne om morgenbordet herhjemme. Vafler er faktisk nemme at lave, ikke mindst efter jeg har fået mit Tefal Snack Collection, som klarer bagningen til perfektion hver gang. Og så behøver vafler slet ikke være et kalorietungt bekendtskab. Disse er lavet på en sund smoothie med bær sødet med dadler og lavet til dej med havregryn, og vaflerne smager dejligt frisk af hindbærrene. Nemt, sundt og lækkert. Og så kan the topping game begynde! Disse har jeg toppet med blåbær, valnødder, lidt mørk smeltet chokolade og masser af hyldeblomster hentet i haven. Hyldeblomster er simpelthen bare det skønneste og noget så sommerligt i både smag og duft.

Vaflerne kan selvfølgelig også nydes som et lille mellemmåltid.

 

Smoothie-vafler med hindbær, dadler & vanille
 
Mængde: 12 stk
Ingredienser
  • 2 spsk vanilleskyr
  • 150 g. frosne bær, her har jeg brugt hindbær, men man kan bruge lige dem, man har lyst til (dog smager jordbær ikke af så meget i disse vafler)
  • 4 dadler, udstenede
  • 1 tsk vanille
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 125 g havregryn
  • 2 dl vand
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienserne køres grundigt sammen i en foodprocessor el. lign. Konsistensen skal være relativt tyk, men flydende.
  2. Dejen hviler et kvarters tid.
  3. Juster evt. konsistensen med lidt vand.
  4. Opvarm vaffeljernet.
  5. Bag vaflerne. Vaffeljernet smøres med en anelse neutral olie inden hver bagning. Hver opmærksom når vaflerne er ved at være færdigbagte, de bliver hurtigt lidt for bagte til sidst.
Rigtig god fornøjelse.

 

Inspirationen til disse vafler har jeg fundet hos Englerod og har efterfølgende justeret opskriften efter mine præferencer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *