Tofu pad thai

“Mmm, det smager som nudelretten oppe på kineseren” sagde yngste ~ og så ved man, maden er godkendt! Nudelretten her er nem at lave, den smager simpelthen så godt, og alle i familien kan rigtig godt lide den. Og jeg er stadig målløs over, at jeg ingen klager fik over tofuen?!

Det bliver en klassiker!

 

Tofu pad thai
 
Mængde: 2 personer
Ingredienser
  • 250 g gulerødder (ordnet vægt!)
  • 200 g spidskål (ordnet vægt!)
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 150 g squash (ordnet vægt!)
  • 75 g frisk spinat
  • 1½ spsk sesamfrø
  • 100 g tofu
  • 100 g fuldkornsnudler
  • 1 tsk stødt ingefær
  • ¼ tsk tørrede chiliflager
  • Saft af ½ lime eller tilsvarende citronsaft
  • 3 spsk sojasauce
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk peber
  • 1 spsk sesamolie
  • Peanuts til topping
  • Evt. frisk koriander til topping
Fremgangsmåde
  1. Kål, gulerødder og squash skæres i tynde strimler af ca. 5 cm længde.
  2. Løg skæres i tynde både og hvidløg finthakkes/knuses.
  3. Tofu smuldres mellemfint.
  4. Sesamfrøene ristes på en tør pande.
  5. Kog nudlerne fem minutter i rigeligt, letsaltet vand.
  6. Mens nudlerne koges, steges grøntsagerne:
  7. Opvarm en pande med neutral olie på og steg kål, gulerødder og løg bløde i olivenolien.
  8. Tilsæt derefter squash, tofu og hvidløg og varm igennem.
  9. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen sesamolien!
  10. Bland grundigt og varm igennem.
  11. Lige inden servering vendes sesamolien i retten.
  12. Server sammen med peanuts samt evt. frisk koriander til at drysse på.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Det smager også dejligt med stykker af ananas i retten. Brug da 100 g og steg dem med fra start sammen med kål og gulerødder (evt. inden kål og gulerødder kommes på panden, så ananasstykkerne kan få lidt stege-farve).

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *