Vegetarisk paella ~ grøntsagspaella med bønner

For et par år siden var vi på Mallorca, og der opdagede jeg den skønne paella. Jeg spiste selvfølgelig en vegetarisk variant, som heldigvis var at få på stort set alle restauranter, og jeg fik i allerhøjeste grad dækket mit risbehov den uge.

Lige siden (jaja, ting tager lidt tid for mig) har jeg ønsket at prøve kræfter med paella herhemme, for det er altså sådan en dejlig sommerret. Og nu blev det så. Endelig.

Jeg laver retten med masser af grøntsager samt med bønner i, og det er altså bare godt med et koldt glas hvidvin til og nydt i sommeraftensol på terrassen.

 

Vegetarisk paella ~ grøntsagspaella med bønner
 
Mængde: 3-4 personer
Ingredienser
  • 300 g paellaris (eller arborioris) + 4½ dl koldt vand + 1 spsk soya
  • 1 løg
  • 1 aubergine
  • ½ squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 100 g ærter
  • 1 ds butterbeans eller cannellinibønner (=240 g kogte bønner)
  • 16 stk sorte oliven uden sten
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2(-5)dl vand + 1 grøntsagsbouillonterning
  • 100 g tomatpuré
  • ¼ dl hvidvin
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 spsk paprika
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk groft sort peber
  • Evt. 1½ spsk olivenolie (kan sagtens udelades, hvis dette ønskes)
  • Tilbehør: Citronbåde og (bredbladet) persille
Fremgangsmåde
  1. Ris + vand + soya bringes i kog. Koger roligt med låg på gryden i 15 minutter.
  2. Mens risene koger ordnes grøntsagerne:
  3. ~ Det pillede løg finthakkes.
  4. ~ Aubergine skæres i relativt grove stykker (skæres de for fint, "koger" de nærmest ud og forsvinder i retten).
  5. ~ Squashen deles på langs - kun den ene halvdel skal bruges i retten - og kernerne i midten skrabes ud med en lille ske. Skær squashen i semi-tynde halvmåne-formede skiver.
  6. ~ Peberfrugten befris for stilk, membran og kerner og skæres i tynde skiver.
  7. ~ Hvidløgsfeddene pilles og presses eller finthakkes.
  8. ~ Oliven skæres i halvtykke skiver på den korte led.
  9. ~ Bruges bønner på dåse skylles og afdryppes de grundigt.
  10. Kom olivenolie på en pande og varm panden op til høj temperatur.
  11. Kom løg, aubergine, squash og peberfrugt på panden, og steg så grøntsagerne bliver både møre og får farve. Flyt grøntsagerne over i en skål, når de er færdige.
  12. Skru ned for varmen på panden til lidt over middel varme og kom vand, grøntsagsbouillonterning, tomatpure, hvidløg, hvidvin, gurkemeje, paprika, salt og peber på panden og bland grundigt.
  13. Tilsæt ærter og bønner og lad det varme igennem.
  14. Tilsæt de kogte ris samt de stegte grøntsager og olivenstykkerne og bland det hele grundigt og kvikt.
  15. Vend olivenolie i retten, hvis dette ønskes (kan sagtens udelades):
  16. Server sammen med citronbåde og evt. hakket bredbladet persille, så man selv kan dryppe citronsaft og drysse persille på retten, hvis dette ønskes.
Rigtig god fornøjelse.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *