Verdens nemmeste burgerboller med fuldkorn

Her hjemme er man altid populær, når man serverer burgere. Burger har den fordel, at alle kan sammensætte den burger, de bedst kan lide. Det er nemt at forberede. Og det smager bare dejligt. Jeg kender ikke mange, der ikke er vilde med en god, snasket burger. Comfort food der vil noget.

De bedste burgere er altid dem, hvor bollen er hjemmebagt. Det tager simpelthen smagoplevelsen til et helt andet niveau. Her er mit bud på en skøn fuldkornsburgerbolle, som tilmed er hurtigt lavet, idet den kun skal hæve en enkelt gang og da i relativt kort tid. Og hvis jeg bruger hvid hvede mel som fuldkornsdelen, kan alle forledes til at tro, de spiser hvedeboller, muhahaa.

 

Verdens nemmeste burgerboller med fuldkorn
 
Mængde: 20 miniburgerboller/8 alm. burgerboller
Ingredienser
  • 30 g gær
  • ½ dl lunkent vand
  • 3 dl mælk efter ønske
  • 70 g neutral olie
  • 275 g grahamsmel
  • 250 g hvedemel, start med lidt mindre
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk sukker/honning
Topping
  • Sesamfrø
Pensling
  • 1 æg eller noget andet
Fremgangsmåde
  1. Udrør gæren grundigt i vandet.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser (ikke al hvedemelet på én gang) og ælt det hele godt sammen (med røremaskine, håndmixer eller hænderne). Dejen skal være fedtet, men fast og nem at arbejde med.
  3. Tril dejen til kugler, som sættes på en bagepapirsbeklædt bageplade. Kuglerne trykkes halvt ned.
  4. Et fugtigt viskestykke lægges over bollerne, som hæver ca. 30-40 minutter.
  5. Burgerbollerne pensles og drysses med sesamfrø.
  6. Burgerbollerne sættes ind i kold ovn, ovnen tændes på 180 grader varmluft og bollerne bager ca. 18 minutter (bruges stegetermometer: 96 grader).
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Dejen må ikke være for tør, når den formes, hellere en anelse til den klistrede side. En anelse! For tør dej giver lidt tørre boller. Dejen skal dog stadig være formbar og holde formen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *